Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


2009.05.27

Mentás eperhab

Hozzávalók:
50 dkg eper
25 dkg porcukor
2 tojásfehérje
1/2 citrom
menta
csipetnyi só


az epret megmossuk, megtisztítjuk, néhány szép szemet félreteszünk belőle és a többit a cukor felével együtt összetörjük. a mentát megmossuk, megszárítjuk, felaprítjuk és az eperhez adjuk. végül a citromlével ízesítjük az eperpürét.
a tojásfehérjét egy csipetnyi só hozzáadásával elkezdjük habbá verni
. amikor már keményedni kezd a hab, kanalanként hozzáadagoljuk a maradék cukrot. ezzel addig verjük, amíg kemény és fényes habot kapunk. óvatosan hozzákeverjük az eperpürét is.
poharakban/tálkákban, a félretett eperszemekkel díszítve tálaljuk.

FONTOS:
- mivel a tojásfehérje nyersen kerül a desszertbe, kizárólag friss és ellenőrzött tojást használjunk az elkészítéshez!
- ne tároljuk sokáig (akkor is csak hűtőben), lehetőleg még a készítése napján fogyasszuk el!

jó étvágyat!

Kép

 

 

A mappában található képek előnézete Epres finomságok

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.