Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


2009.12.14

Mézeskalács

Hozzávalók:
12 dkg méz
6 dkg cukor
5 dkg vaj
1 tojás
25 dkg liszt
1 cs sütőpor
1 ek mézeskalács fűszer
1 narancs reszelt héja

a mézet a cukorral és a vajjal egy lábasban összeolvasztjuk. nem kell nagyon melegíteni, éppen csak olvadjon el a keverékben a cukor. ha kész, hagyjuk hűlni. 
közben a lisztet elkeverjük a sütőporral és a mézeskalács fűszerrel, ezután belereszeljük a narancs héját.
a kihűlt mézes keverékhez adjuk a tojást, majd ezt az egészet a lisztes részhez keverjük. tésztává gyúrjuk, és fóliával letakarva legalább egy éjszakán át a hűtőben pihentetjük.
másnap vékonyra (3-5mm) nyújtjuk és tetszőleges formákat szaggatunk ki belőle. 190 fokos sütőben 6-7 percig sütjük. végül cukormázzal (1 tojásfehérje+20-25dkg porcukor) kidíszítjük az elkészült mézeskalács formákat.
fogyasztásig egy légmentesen zárható dobozban tároljuk. (szerintem mindenképpen hagyjuk pár napig pihenni, puhulni.)

jó étvágyat!

Kép

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

gabokonyha@gmail.com

Gabó, 2009.12.19 23:51

remélem fincsi puha lesz :)

solymosisz@hotmail.co.uk

Szilvi, 2009.12.19 20:33

Szia Gabó! épp most szaggattam ki az állatfigurás mézeskalácsokat :) meglátjuk jövőhéten, hogy megpuhult-e :))

gabokonyha@gmail.com

Gabó, 2009.12.16 11:01

nincs mit. :) és hogy sikerült?

mézeskalács rescue

Klári, 2009.12.15 13:55

Köszönöm :)! a legjobb! :)