Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


2016.12.18

Mini Sacher torta

Please scroll down for English version

Hozzávalók (kb. 10 darabhoz):
10 dkg étcsokoládé
6 dkg vaj
8,5 dkg barna nádcukor
3 db tojás szétválasztva
6 dkg liszt

sárgabarack lekvár

mázhoz:
20 dkg étcsokoládé
12 dkg vaj

a sütőt 180 fokra melegítsük elő.
egy hengeres sütőforma mélyedéseit kivajazzuk és vékonyan kilisztezzük. ha szilikon formát használunk ez nem szükséges.
a csokoládét kis darabokra törjük és a vajjal együtt vízgőz felett megolvasztjuk.
a tojásokat szétválasztjuk és a fehérjét habbá verjük.
a tojások sárgáját a cukorral fehéredésig keverjük. ehhez a keverékhez adjuk a vajas csokoládét, majd óvatosan beleforgatjuk a tojásfehérje habot. végül belekeverjük a lisztet is.
adagoljuk a masszát a sütőforma mélyedéseibe. süssük 15-18 percig vagy tűpróbáig.
ha kész, hagyjuk kicsit a formában hűlni, csak utánna vegyük ki belőle.
a teljesen kihűlt sütiket 3 darabba vágjuk és megkenjük a baracklekvárral. összeállítjuk a mini tortákat és egy süteményrácsra állítjuk őket, ami alá egy tálcát teszünk.
a mázhoz a darabokra tördelt csokit és a kockákra vágott vajat vízgőz felett felolvasztjuk, majd bevonjuk vele a mini tortákat.

TIPP:
- ha nincsen ilyen méretű, formájú sütőformánk, süssünk egy nagyobb tésztalapot és vágjuk ki belőlük kis korongokat.

jó étvágyat!

 

mini_sacher2.jpg

 

Mini Sacher cake

Ingredients (for about 10 pcs):
100g dark chocolate
60g butter
85g brown sugar
3 eggs separated
60g flour

apricot jam

glaze:
200g dark chocolate
120g butter

preheat the oven to 180°C. grease mini tart shape cake forms (almost like a muffin form) with butter and sprinkle with flour. (or use a silicone pan instead.)
melt the chocolate and the butter together in a bowl set over a pan of simmering water. let it cool down a little.
separate eggs, then beat (with an electric whisk) the egg whites until form soft peaks. in a separate bowl whisk the egg yolks with the sugar until light and fluffy.

add the melted chocolate and butter combo to the egg yolks then gently fold the beaten eggwhites in. lastly, mix the flour as well.
spoon the cake mixture into the prepared pan and bake for 15-18 minutes.

after removing the pan from the oven let it rest until completely cools down.
cut each cake into 3 pieces and spread 2 layers with apricot jam. put the pieces together in one. place them on a wire rack and put a tray underneath.
for the glaze melt the chocolate and the butter over simmering water and cover the cakes with the chocolate glaze.

Tipp:
-
if you haven’t got such a cake pan (as in the description), just bake the cake in a regular oven pan then cut out little circles.

 

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.