Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


2008.04.28

Mogyorós brownie

Hozzávalók:
200g étcsoki
250g vaj/margarin
375g barna cukor
4 tojás
125g liszt
40g kakaó
1/4 teáskanál sütőpor
200g mogyoró

jóminőségű, azaz magas (70-80%) kakaótartalmú étcsokit válasszunk, mert úgy lesz igazán isteni. szóval a csokit felolvasztjuk a vajjal. lehet választani a gőz fölötti biztonságos verzió vagy a mikróban történő gyors verzió között. ez utóbbinál óvatosan, nehogy megégjen! 
száraz serpenyőben elkezdjük pirítani a mogyorót, amíg szép aranybarna színt nem kap. közben a sütőt előmelegítjük 180 fokra. 
a tojásokat összekeverjük a cukorral, majd hozzáadjuk a kihűlt csokis-vajas keveréket. ezután a lisztet elvegyítjük a kakaóval és a sütőporral, és ezt is a csokis masszában kavarjuk. végül a kihűlt mogyorókat tetszés szerinti méretre daraboljuk, és a tésztába keverjük.
a masszát egy sütőpapírral kibélelt kb. 25cm-es szögletes tepsibe öntjük, és 30-40 percig (vagy amíg meg nem szilárdul) sütjük. 
szerintem a legjobb egy kis vanília fagylalttal tálalni, de akár egy kis narancslikőrrel megbolondított vanília sodó is remekül illik mellé.

nem lehet ellenállni neki!

jó étvágyat!

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

korosygabo@yahoo.com

Gabó, 2008.10.14 12:35

Örülök, hogy ízlett. Majd teszek még fel brownie variációkat. :)

emilia.budai@freemail.hu

Emi, 2008.10.08 00:03

Megsütöttük, és isteni lett :-) !! Igazi csokibomba !