Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


2008.12.14

Mogyorós csillagok

Hozzávalók
tészta:
7 dkg porcukor 
1 kk rum 
16 dkg liszt 
4 dkg őrölt mogyoró 
1 tojás 
13 dkg vaj 
tetejére:
25 dkg vaj 
30 dkg porcukor 
3 ek kakaó 
15 dkg őrölt mogyoró 
10 dkg mazsola 
kb. 13 dkg morzsolt sütemény/keksz 

a tészta hozzávalóit robotgép segítségével jól összedolgozzuk. (lehet persze kézzel is, csak így egyszerűbb :)) egy munkalapra téve még kézzel átgyúrjuk, majd fóliába csomagolva hűtőben fél órát pihenni hagyjuk.
közben elkészítjük a tetejére valót: a vajat megolvasztjuk és ha már hűlt egy kicsit, hozzáöntjük a többi hozzávalóhoz. aki nem szereti a mazsolát, nyugodtan kihagyhatja, vagy helyettesítheti esetleg valamilyen (apróra vágott) aszalt gyümölccsel. aki viszont szereti, szerintem áztassa be előre egy kis rumba, fokozva ezzel a süti ízét és persze élvezeti értékét. szóval az egészet összekeverjük, így egy jól formázható masszát kapunk, amit egy lapos edénybe, vagy tálcára simítunk kb. 1 cm vastagon, majd betesszük a hűtőbe.
a tésztát 1/2 cm vastagra kinyújtjuk és csillagokat szaggatunk belőle. 180 fokra előmelegített sütőben kb. 10 percig sütjük.
a megdermedt mazsolás-mogyorós masszából, a tésztához használt formával hasonló alakzatokat szaggatunk ki, majd a kisült csillagok tetejére teszünk belőle. ha nehezen maradna a tetején egy kis lekvárral vagy olvasztott csokival rögzíthetjük a rétegeket.
az így elkészült csillagokat olvasztott csokival, cukorgyöngyök-kel díszíthetjük. ajándéknak is nagyszerű lehet.

jó étvágyat!

Kép

 

 

A mappában található képek előnézete Aprósütik

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.