Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


2012.08.09

Mogyoróvajas csokoládé fagylalt

Hozzávalók:
2 dl zsíros tej (3,5%)
12 dkg nádcukor
4 tojássárgája
15 dkg magas kakaótartalmú étcsokoládé
1 ek vanília esszencia vagy 1/2 rúd vanília
2,5 dl tejszín + 0,5 dl a mogyoróvajhoz
2 ek kristálycukor
6 dkg mogyoróvaj (sós)

a tejet felforraljuk. a csokit apróra darabokra törjük és ráöntjük a forró tejet. elkeverjük benne, hogy teljesen elolvadjon és hagyjuk egy kicsit hűlni.
a tojások sárgáját a nádcukorral habosra verjük, majd óvatosan belekeverjük a csokoládés tejet. az egészet vízgőz fölött, sűrű keverés mellett, kb. 15 perc alatt besűrítjük. majd többször átkeverve kihűtjük.
a tejszínt a kristálycukorral habbá verjük, és a már kihűlt csokoládé alaphoz keverjük. a mogyoróvajat a 0,5 dl tejszínnel elkeverjük, hogy krémesebb és könyebben eldolgozható legyen.
ezután vagy fagylaltgépben készítjük el a fagyinkat vagy egy műanyag dobozba téve lefagyasztjuk. a mogyoróvajat akkor adjuk hozzá, amikor már lehűlt annyira, hogy márványosan beledolgozhatjuk a csoki fagyiba, úgy hogy megmaradjanak a mogyoróvajas csíkok a keverékben.

TIPP:
- természetesen a csokifagyi receptet kezelhetjük alapként, amit a mogyoróvajon kívül még sok minden mással is kombinálhatunk. (pl. tehetünk bele csokidarabokat vagy kekszdarabokat stb.)

jó hűsölést!  

 

mogyorovajas_csokifagyi3.jpg

 

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.