Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


2011.12.18

Mogyoróvajas keksz

Hozzávalók:
15 dkg mogyoróvaj
12,5 dkg vaj
22,5 dkg barna cukor
1 ek vanília kivonat
1 db tojás
15 dkg liszt
1/2 tk sütőpor
csipetnyi só
5 dkg pörkölt mogyoró

egy nagyobb tálban habosra keverjük a barna cukrot, a tojást és a vajat. hozzáadjuk a mogyoróvajat és a vanília kivonatot is. (ha nincs vanília kivonatunk, használjuk egy vanília rúd kikapart magjait.)
a lisztet összevegyítjük a sütőporral, adunk hozzá egy csipet sót, majd a többi hozzávalóhoz adjuk. végül beletesszük a durvára tört pörkölt mogyorót is.
a sütőt 190 fokra melegítjük elő.
sütőpapírral kibélelt tepsibe kis gombócokat teszünk a masszából, és egy villa segítségével lenyomkodjuk. hagyjunk nagyobb helyet a kekszek között, mert sülés közben megnőnek.
kb. 12-15 percig sütjük, majd rácson hagyjuk kihűlni.

jó étvágyat!

mogyorovajas_keksz2.jpg

 

Ingredients:
15 dkg peanut butter
12,5 dkg butter, softened
22,5 dkg brown sugar
1 tsp vanilla extract
1 egg
15 dkg flour
1/2 tsp baking powder
pinch of salt
5 dkg toasted peanut

1. preheat the oven to 190 degrees
2. in a large bowl cream the peanut butter, butter, brown sugar and egg well blended. add vanilla.
3. in a separate bowl combine the flour, baking powder and salt.
4. add the dry ingredients to the creamed mixture and stir in the toasted peanuts (smashed into small pieces) 
5. roll the batter into small balls and put on baking sheets. flatten each ball with a fork

6. bake about 12-15 minutes or until cookies begin to brown