Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


2013.01.20

Narancsos madeleine

Hozzávalók (kb. 30 db):
15 dkg vaj + a forma kikenéséhez
3 egész tojás
15 dkg porcukor
1 kk vanília kivonat vagy 1/2 rúd vanília kikapart magjai
1 narancs reszelt héja
1 ek narancslé
1 löttyintés narancsvirág víz (elhagyható)
20 dkg rétesliszt + a forma kikenéséhez
1 kk sütőpor
1 csipet só

a vajat megolvasztjuk és hűlni hagyjuk.
a tojásokat egy nagyobb tálban fehéredésig keverjük a porcukorral, a narancs reszelt héjával, a narancslével, a narancsvirág vízzel és a vaníliával. 
a liszthez adjuk a sütőport és a csipetnyi sót, majd az egészet a tojásos keverékhez adjuk. végül 2-3 részletben belekeverjük az olvasztott vajat is. tegyük félre kb.5 percre a masszát.
a sütőformát kivajazzuk és kilisztezzük. a sütőt 180 fokra melegítjük elő.
két kanál segítségével kb. 3/4-ig töltjük a madeleine formákat, majd a sütőbe téve kb. 10-12 perc alatt aranysárgára sütjük. hagyjuk a sütiket hűlni a formában, mert akkor könnyebben ki tudjuk szedni belőle.

jó étvágyat! 

 1-img_1097-001.jpg

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.