Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


2015.08.09

Őszibarackos sajttorta

Hozzávalók (10x34 cm-es hosszúkás formához):
25 dkg (zab)keksz
5 dkg darált mogyoró
10 dkg olvasztott vaj
40 dkg Philadelphia sajtkrém (vagy mascarpone)
2 ek kristálycukor
1 nagy tojás
1/2 vanília rúd
4-5 nagy őszibarack
díszítéshez: menta, áfonya stb.

a kekszet robotgépben vagy zacskóba téve egy nyújtófa segítségével morzsásra törjük. összekeverjük a darált mogyoróval és az olvasztott vajjal. egyenletesen a formába nyomkodjuk. legalább 20-30 percre a hűtőbe tesszük.

a krémhez egy őszibarackot megmosunk, meghámozunk és pürésítünk.
a tojást ketté választjuk. a fehérjét 1 kk cukorral habosra verjük. a sárgáját a maradék kristálycukorral fehéredésig keverjük. (cél, hogy elolvadjon benne a cukor)
a krémsajtot egy tálba téve simára keverjük, hozzáadjuk az őszibarack pürét, a cukros tojássárgáját és a vanília kikapargatott belsejét. végül óvatosan beleforgatjuk a felvert fehérjét is. 

az elkészült krémet egyenletesen a kekszes alapra simítjuk. tetejére tegyünk cikkekre vágott őszibarackot és tetszés szerint díszítsük menta levelekkel és valamilyen bogyós gyümölccsel, pl. áfonyával. ezután legalább 1 órán át hűtjük.

jó étvágyat!

barackos_sajttorta2.jpg

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.