Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


2012.01.15

Pekándiós-sütőtökös muffin karamell krémmel

Hozzávalók:
25 dkg liszt
1 tk sütőpor
1 tk só
1 tk fahéj
1 tk gyömbér
28 dkg barna cukor
12 dkg vaj (olvasztva és lehűtve)
40 dkg sütőtök püré
3 (nagy) tojás
8 dkg pekándió

krémhez:
6 dkg barna cukor
60 ml tejszín
8 dkg porcukor
16 dkg mascarpone
10 dkg vaj

a sütőt 180 fokra melegítjük. a muffinsütőt kibéleljük a papírkapszlikkal.
a lisztet a sütőporral és a fűszerekkel összekeverjük.
egy másik tálban habosra keverjük a vajat a barna cukorral és a tojásokkal és hozzáadjuk a sütőtök pürét.
majd a lisztes keveréket összevegyítjük a nedves hozzávalókkal. végül az apróra darabolt pekándió kerül bele.
a muffinpapírokba kanalazzuk a tésztát és kb. 20-25 perc alatt készre sütjük.
közben elkészítjük a karamell krémet: a barna cukrot egy kis lábasban 1-2 ek vízzel karamellizáljuk. amikor már szép aranybarna, levesszük a tűzről és hozzáöntjük a tejszínt. simára keverjük és hagyjuk kihűlni.
a porcukrot a vajat és a krémsajtot robotgéppen habosra keverjük, majd hozzáadjuk a karamellt is.
a krémet nyomózsákba kanalazzuk és feldíszítjük vele a kihűlt muffinok tetejét. (persze nyomózsák nélkül is ráügyeskedhetjük. :))

jó étvágyat!

pekandios_sutotokos4.jpg

 Ingredients:
25 dkg flour
1 teaspoon baking powder
1 teaspoon salt
1 teaspoon cinnamon
1 teaspoon ground ginger
28 dkg brown sugar
12 dkg melted butter
40 dkg pumpkin puree
3 big eggs
8 dkg pecans

for the frosting:
6 dkg brown sugar
60 ml cream
8 dkg icing sugar
16 dkg mascarpone (cream cheese)
10 dkg butter

1. preheat oven to 180C, put paper liners in muffin cups
2. stir the flour with baking powder and spices together
3. whisk together melted butter, brown sugar and eggs in another bowl, then add the pumpkin puree
4. whisk in flour mixture until just combined, then add pecans cutted into small pieces
5. divide batter among muffin cups and bake about 20-25 min.
6. for the frosting caramelize the sugar with 1-2 tsp water in a dry pan. when it turns to amber brown remove from heat and stir in cream. let it cool down.
7. meanwhile beat cream cheese and butter with an electric mixer, add powder sugar. when its light and fluffy, whisk in caramel.
8. finally spread caramell cream cheese frosting on each (cooled) muffin