Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


2017.07.16

Ribizlis túrótorta

Please scroll down for English version

Hozzávalók (1db kb. 26cm-es vagy 2db 18cm-es kerek formához):
10 dkg puha vaj
20 dkg cukor
4 egész tojás
12,5 dkg (Philadelphia) krémsajt
50 dkg túró
1 citrom héja
1 vanília rúd
8 dkg búzadara
kb. 15 dkg ribizli

Kerverjük krémesre a vajat a cukorral, majd adjuk hozzá egyenként a tojásokat.
Reszeljük bele a citrom héját, tegyük bele a vanília kikapart magjait, a krémsajtot és a túrót. Keverjük hozzá a búzadarát is.
Hagyjuk kb. 5 percig állni.

Közben a tepsit vajazzuk és vékonyan lisztezzük ki. (Vagy használjunk szilikon sütőformát.) A sütőt melegítsük elő 180 fokra.

Öntsük a masszát a tepsibe és szórjunk a tetejére ribizli szemeket. Majd mehet a sütőbe.
Süssük kb. 35-40 percig.

Tálaláskor megszórhatjuk porcukorral, friss ribizli szemekkel és friss mentával díszíthetjük.

Jó étvágyat!

ribizlis_turotorta2.jpg

ribizlis_turotorta3.jpg

 

Cottage cheese cake with currant

Ingredients (1 springform pan 26cm or 2 with 18cm):
10 dkg soft butter
20 dkg sugar
4 whole eggs
12,5 dkg (Philadelphia) cream cheese
50 dkg cottage cheese
1 lemon’s zest
1 vanilla pod
8 dkg of semolina
approx. 15 dkg of currants

 

Beat the butter with the sugar until light and fluffy, add the eggs one by one. Grate the lemon’s peel in it. Add the scrapped vanilla seeds, cream cheese and cottage cheese. Finally stir in the semolina.

Let it rest for 5 minutes.

Grease the baking tin with butter and slightly flour it. (Or use silicone pan). Preheat the oven to 180 degrees.

Pour the mixture into the prepared tin and scatter the currants all over it. Bake it about 35-40 minutes.

Serve with icing sugar on top, decorate with fresh currants and mint leaves.

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.