Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


2008.08.22

Rumos barackhab

Hozzávalók
40 dkg érett sárgabarack
10 dkg porcukor
3 tojásfehérje
0,5 dl rum
1 tk citromlé
csipetnyi só

a gyümölcsöt megmossuk, kimagozzuk (aki akarja meg is hámozhatja őket, én szeretem, ha kicsit rusztikusabb), és a turmixgépbe dobjuk. beleöntjük a rumot, a porcukor felét és pépesre turmixoljuk. ha gyerekeknek készítjük rum helyett használjunk aromát egy kis vízzel felhígítva.
a tojásfehérjéket a citromlével félkemény habbá verjük. ezután hozzáadjuk a maradék porcukrot is és olyan keményre verjük, hogy az edényt felfordítva ne folyjon ki belőle. végül kis adagokban a habhoz adjuk a barackpépet, csipetnyi sót, és finoman összekeverjük. 
a kész habos masszát kis tálkákba szedjük és legalább fél órára a hűtőbe tesszük.
díszíthetjük gyümölcsökkel, piskótával.

jó étvágyat!

 

rumos_barackhab2.jpg

 

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.