Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


2010.05.06

Tejszínes málnatorta

Hozzávalók (6-8 szeletes tortához):
4 db tojás
4 ek barnacukor
3 ek liszt
1 ek kakaópor
5 dkg étcsokoládé
2 dkg vaj
csipetnyi só
20 dkg mascarpone
2 dl tejszín
1 cs vaníliás cukor
2-3 kk kristálycukor
málnadzsem
20-30 dkg málna (fagyasztott is lehet)

a csokoládét a vajjal gőz felett megolvasztjuk. a sütőt 180 fokra előmelegítjük. egy 16 cm átmérőjű tortaformát sütőpapírral kibélelünk. (ha fagyasztott málnát használunk, kiolvasztjuk.)
a tojásokat szétválasztjuk, és a sárgáját a barnacukorral habosra keverjük. a megolvasztott és már legalább langyosra hűlt csokoládét a tojáshoz keverjük. a tojásfehérjéket egy csipet sóval kemény habbá verjük, majd óvatosan, hogy minél kevésbé törjön össze, a csokis keverékhez adjuk. végül a lisztet és a kakaót is hozzászitáljuk, és elkeverjük.
a masszát a tortaformába simítjuk és kb. 15 perc alatt készre sütjük. (akkor jó, ha a tésztába szúrt tű már nem ragad.) hagyjuk a formában kihűlni, majd szedjük le róla a sütőpapírt és vágjuk félbe.
a mascarponét elkeverjük a vaníliás cukorral (de a legjobb igazi vaníliát használni hozzá). a tejszínt pedig habbá verjük a cukorral, és hozzáadjuk a mascarponéhoz.
a torta alsó felét megkenjük a málnadzsemmel, rákenjük a tejszínkrém felét és megszórjuk néhány szem málnával. majd jöhet rá a tészta másik része, egy újabb adag dzsem, tejszínkrém, és végül a málnaszemek. 
tegyük hűtőbe 1-2 órára a fogyasztás előtt.

jó étvágyat!

Kép

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.