Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


2015.08.29

Túrófagylalt portóiban sült feketeribizlivel

Hozzávalók:
25 dkg túró
3,5 dl víz
20 dkg kristálycukor
1 citrom reszelt héja
1/2 citrom leve

15-20 dkg feketeribizli
1,5 dl portói bor 
1-2 ek nádcukor

a túrót szitán áttörjük. 
a vizet a cukorral, a citrom héjjal és citromlével sziruppá forraljuk. hozzáadjuk a túróhoz, majd fagylaltgépbe téve készre fagyasztjuk.
ha nincs fagylaltgépünk, akkor egy műanyag edénybe tesszük és 1-2 óránként villával jól átkeverjük.

a gyümölcsszószhoz a feketeribizlit megtisztítjuk, egy kisebb tepsibe tesszük. megszórjuk a nádcukorral és ráöntjük a bort. a sütőt 170 fokra melegítjük és kb. 40 percig sütjük a gyümölcsöt.
tálaláskor néhány kiskanállal halmozunk belőle a fagylaltra. díszíthetjük még mentalevéllel.

TIPP:
- ha nincs kéznél portói, más jó minőségű vörösbor is megfelel

jó étvágyat!

turofagylalt2.jpg

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.