Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


2016.11.05

Túrófelfújt

Hozzávalók (4db kis felfújthoz):
15 dkg túró

10 dkg mascarpone
10 dkg porcukor
1 tojássárgája
12 dkg tejföl (20%-os)

5 dkg étkezési keményítő
2 dl tej (lehetőleg zsíros - 3,5%-os)
1/2 citrom reszelt héja
1 rúd vanília kikapart belseje
1 tojásfehérje
kevés vaj a formákhoz

a sütőt 180 fokra melegítjük elő. a felfújt formákat vékonyan kivajazzuk. a túrót egy szitán áttörjük. 
a tojásfehérje kivételével az összes hozzávalót krémesre keverjük.
a tojásfehérjéből kemény habot verünk, majd óvatosan a túrós keverékbe forgatjuk. a masszát a kivajazott tálkákba adagoljuk. a legjobb, ha kb. 3/4-ig töltjük meg a formákat, mert meg fog emelkedni a felfújt és így nem "folyik ki" majd belőle.
a tálkákat egy tepsire rakjuk és betesszük sülni a sütőbe. kb. 10-12 perc alatt van kész - ilyenkor szépen megemelkedik, kicsit már aranysárga a teteje és még remegős a közepe.
porcukorral meghintve, még melegen tálaljuk.

TIPP:
- ha nincs felfújt formánk, akkor használhatunk kis csészéket, kisebb befőttes üvegeket is - DE a lényeg, hogy hőálló legyen!
- előre is elkészíthetjük a masszát és formákba adagolva a hűtőben pihentethetjük, mielőtt a sütőbe tennénk. így egy kicsit (kb.5-6 perccel is) megnő a sütési idő.

jó étvágyat!

turofelfujt2.jpg

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.