Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


2008.08.10

Túrógombóc

Hozzávalók:
50 dkg túró
2 tojás
2 ek liszt
2 ek búzadara (gríz)
1 ek cukor
csipetnyi só
zsemlemorzsa és cukor

a túrót szitán áttörjük. hozzáadjuk a tojások sárgáját, a lisztet, a grízt, a cukrot, a sót és jól összekeverjük. a tojásfehérjéket kemény habbá verjük, majd óvatosan, hogy ne törjön össze, hozzáadjuk a túrós keverékhez.
egy lábasban vizet forralunk. vizes kézzel gombócokat formálunk a masszából és beletesszük őket a forró vízbe. (figyeljünk, hogy a víz ne lobogva forrjon, csak gyöngyözve, mert különben széteshetnek a gombócok benne!) ha a gombócok feljönnek a víz felszínére, készen is vannak.
közben egy serpenyőben a zsemlemorzsát néhány kanál cukorral megpirítjuk (isteni, ahogy a cukor karamellizálódik a morzsával), és ebbe szedjük a megfőtt gombócokat. óvatosan megforgatjuk benne és még melegen tálaljuk.
tálaláshoz kínálhatunk mellé cukrozott, kevés reszelt citromhéjjal ízesített tejfölt.

jó étvágyat!

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Gabica

Keresztmama, 2009.01.22 19:50

Drága Gabicám! Nagyon jó érzés, hogy itt a neten, ennyi év távlatából is gondolhatunk Drága Nanókánkra. Én nem ismertem ezt a túrógombócot, de a hét végén biztosan ki fogom próbálni. Köszi, hogy ilyen aranyos vagy. puszi Keresztmama