Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


2017.07.21

Vaníliás-málnás jégkrém tartlette

Hozzávalók (kb. 4 db 8cm-es formához):
20 dkg csokis zabkeksz
5 dkg olvasztott vaj
20-25 dkg vanília fagyi
15-20 dkg málna (lehet fagyasztott is)
1/2 zöldcitrom reszelt héja

a kekszet törjük apróra vagy késes aprítóban daráljuk morzsássá. adjuk hozzá az olvasztott vajat és jól keverjük el. 
nyomkodjuk bele egyenletesen a formákba, úgy hogy az oldalára is jusson.
tegyük a mélyhűtőbe, amíg összeállítjuk a krémet.
a vanília fagyit simává keverjük és hozzáadjuk a málnát és reszeljük bele a zöldcitrom héjának kb. a felét. az elkészült és még fagyos krémet az előkészített kekszes formákba töltjük. mélyhűtőben legalább 1 órát fagyasztjuk.
tálalás előtt kb. 5-10 perccel vegyük ki a fagyasztóból és díszítsük málnával, menta levelekkel.

TIPP:
- használhatunk sima zabkekszet is, de ez esetben kicsit több (kb. 3 dkg-val) olvasztott vaj kell hozzá. én az egyik oldalán csokis kekszet használtam, így az olvadt csoki is segített a kekszmorzsa összetartásában.
- érdemes jó minőségű fagyit használnunk, mert annál finomabb lesz a desszertünk.
- dolgozzunk gyorsan, hogy nem olvadjon teljesen meg a fagyink.
- ha nagyon meleg van, akkor elég csak 2-3 perccel hamarabb kivenni a fagyasztóból tálalás előtt.

jó hűsölést! 

malmas_jegkrem_tartlette2.jpg

malnas_jegkrem_tartlette3.jpg

malnas_jegkrem_tartlette4.jpg

 

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.