Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


2011.10.06

Cukkinis-ricottás lepény

Hozzávalók:
kb. 40 dkg cukkini (2 közepes méretű)
5 dkg ricotta 
1 egész tojás
1 tojássárgája
liszt
friss kakukkfű

őrölt fekete bors

olaj

extra: tejföl, fokhagyma, bio csíra

a cukkinit megmossuk, egy nagyobb lyukú reszelőn lereszeljük. ha nagyon leveses lenne, akkor finoman nyomkodjuk ki, mert nagyon felhígíthatja a tésztát.
hozzákeverjük a ricottát és a kissé felvert tojásokat, majd az apróra vágott kakukkfűvel, sóval és borssal fűszerezzük. annyi lisztet adunk hozzá, hogy a palacsintatésztánál egy kicsivel sűrűbb masszát kapjunk.
egy serpenyőben 1-2 ek olajat hevítünk és halmokat kanalazunk bele a masszából. ha kell lapogassuk őket formára. mindkét oldalukon megsütjük.
ha csinos kis falatokat szeretnénk készíteni, süthetünk nagyobb lepényeket is, amiből a kívánt nagyságú köröket vagy formákat szúrunk ki.
tálaláskor kínálhatunk mellé fokhagymás tejfölt és díszíthetjük különféle (retek, hagyma, brokkoli, stb.) csírával.

jó étvágyat!

 

cukkinis-ricottas_lepeny2.jpg

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.