Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


2017.04.10

Currys-uborkás tojássaláta

Hozzávalók:
6 db főtt tojás
1/2 kígyó uborka
kb. 1,5-2 dl natúr joghurt
1 tk magos mustár
1 kk curry por
1-2 löttyintésni Worchestershire szósz (opcionális)
1 kis csokornyi snidling
só, bors
(bébi) fejes saláta a tálaláshoz

 

az öntethez összekeverjük a joghurtot, a mustárt, a curry port és a Worchestershire szószt. sóval, borssal ízlés szerint fűszerezzük. a snidlinget apróra vágjuk és hozzákeverjük az öntethez.
a keményre főzött tojásokat kisebb darabokra vágjuk. a kígyóuborkát hosszában félbe vágjuk,  kikaparjuk a magos részét, majd feldaraboljuk. a tojás- és uborka darabokat összekeverjük az öntettel.
hűtőben hagyjuk legalább 30 percet pihenni, hogy összeérjenek az ízek.
tálaláskor kanalazzunk a tojássalátából egy-egy adagot a salátalevelekbe és szórjuk még meg aprított snidlinggel.

TIPP: azért is jó választás a bébi saláta, vagy saláta szív, mert egyrészt az zsengébb és ropogósabb, másrészt így helyes kis adagokat tálalhatunk. ha nem találunk konkrétan ilyen formában salátát, akkor használjuk a saláta belső, kisebb leveleit.

jó étvágyat!

currys_tojassalata2.jpg

 

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.