Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


2009.12.28

Fetás-szárított paradicsomos falatok

Hozzávalók:
2 cs leveles tészta
kb.10 dkg feta sajt
kb.10 dkg szárított paradicsom (olajban eltetett)
1 db tojás
szezámmag

a fetát és a paradicsomot kis kockákra vágjuk. a leveles tésztát két kb.3-4mm vastag, egyforma nagyságú téglalappá nyújtjuk. nagyban megkönnyítjük a dolgunkat, ha már előre kinyújtott leveles tésztát használunk. 
a sütőt 200 fokra előmelegítjük.
a tésztalapokat nagyjából 5-6 cm széles csíkokra vágjuk. a tésztacsíkok felére halmozzuk a feta és paradicsom kockákat, majd a másik adag tésztacsíkot egyenként ráfektetjük a töltelékkel borított darabokra. a széleket gondosan összedolgozzuk (körös-körül jól összenyomjuk a tésztát, hogy sülés közben nem nyíljanak szét).
a töltött csíkokat egy sütőpapírral kibélelt tepsire sorakoztatjuk. a tojást felverjük és megkenjük vele a tésztát. végül megszórhatjuk a tetejüket szezámmaggal.
kb. 10-12 perc alatt készre sütjük.

jó étvágyat!

Kép

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

pikk-pakk fincsi!

Jaci, 2015.01.07 17:25

Hmmmm, ez aztán a nyami!!! tényleg szupeegyszerű kis fincsiség! :) rögtön 3x is elkészítettem rövid időn belül, annyira ízlett.. nem csak Nekünk! és a kedvemet is meghozta,h esetleg pogácsa sütéssel is megprobálkozzak legközelebb ;)

Re: pikk-pakk fincsi!

Gabó, 2015.01.16 12:39

nagyon örülök, hogy ennyire ízlett. :) szerintem itt az ideje belevágni a pogácsasütésbe is. hajrá! :)

gabokonyha@gmail.com

Gabó, 2010.09.26 22:08

na igen, egy kis nassolás sütés-főzés közben mindig megengedett. :D örülök, hogy sikert aratott! :)

Pécs

Réka, 2010.09.16 09:09

Még az állandóan fogyózó és tornázó barátnőim is csak úgy tömték a szájukba ezeket a hihetetlenül finom falatokat! Az elkészítésük pedig nagyon egyszerű és még nasizni is lehet közben :).