Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


2014.08.03

Fűszeres patiszon falatok mentás joghurttal

Hozzávalók (2-3 főre):
20-25 dkg patiszon (tisztítva)
3 gerezd fokhagyma
1 tk só
1-1 kk köménymag, mustármag, koriandermag
1 kk chilipehely vagy 1 kis chili 
12 dkg liszt
1 egész tojás
kb. 1,5 dl tej
olaj
1,5 dl joghurt
1 kis csokor friss menta

a patiszont (a nagy lyukú reszelőn) lereszeljük.
a köménymagot, a mustármagot és a koriandert száraz serpenyőben 1-2 percig pirítjuk - így intenzívebbek lesznek az ízei. majd a chilivel, a sóval és a fokhagymával együtt mozsárban összetörjük. 
a tojást a tejjel és a liszttel csomómentesen elkeverjük és hozzáadjuk a fűszereket, majd a reszelt patiszont is.
egy serpenyőben annyi olajat hevítünk, hogy kb. 1 cm magasan legyen benne.
egy evőkanál segítségével kis halmokat teszünk a maszából a forró olajba és mindkét oldalon aranybarnára sütjük őket. az elkészült patiszon halmokat papírtörlőre szedjük, hogy lecsepegjen a felesleges olaj róluk.
a mentát apróra vágjuk és a joghurthoz keverjük. ezzel kínáljuk a falatkákat.

TIPP:
- használhatunk őrölt fűszereket is
- ha nincs mozsarunk, akkor a fűszereket egy vastagabb zacskóba téve, valamilyen kemény tárggyal is összetörhetjük. a fokhaymát pedig fokhagymanyomóval pépesítsük.

jó étvágyat!

patiszon_falatok2.jpg

 

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

orsi@divetibor.hu

Borsi, 2014.08.09 21:33

Megcsináltam! Nem lett ilyen szép, mint neked, de nagyon finom. Van még egy patiszonom, lehet, hogy gyorsan megpróbálom újra... :-)
És tudom, hogy te nem szereted, de nekem a tökről a kapor jutott rögtön eszembe, így én kapros joghurtba mártogatom éppen. Este fél 10kor...:-)

Re: orsi@divetibor.hu

Gabó, 2014.08.11 14:15

már kezdünk összebarátkozni a kapor és én. :) és abszolút jó választás a mártogatóshoz. este fél10-kor meg pláne! :D