Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


2014.03.23

Gőzölt konyakos kacsamáj

Hozzávalók (4 adaghoz):
22 dkg kacsamáj
kacsazsír (max 1 kk)
4 egész tojás
25 dkg (2,5 dl) tejszín (legalább 30%-os)
5 cl konyak
só, bors

a sütőt 150 fokra melegítjük elő.
a kacsamájat szeletekre vágjuk és minimális zsiradékon minkét oldalukon hirtelen megpirítjuk. (nem kell átsütni, éppen csak színt kapjanak.)
a megpirított kacsamáj szeleteket sózzuk, borsozzuk, majd a tojással, tejszínnel és konyakkal együtt turmixgépbe tesszük és pépesítjük. (vagy botmixerrel egy tálban pürésítjük.) a masszát hőálló üvegekbe töltjük és egy kisebb tepsibe állítjuk őket. a tepsi aljába annyi langyos vizet öntünk, ami kb. az 1/4-is lepi el az üvegeket. 
kb. 40-50 perc alatt készre sütjük, amíg a massza meg nem szilárdul.

tálaláskor adjunk mellé szilvalekvárt és kalácsot vagy brióst. tetejére szórhatunk pirított mandula szeleteket/forgácsokat.

jó étvágyat!

gozolt_kacsamaj1.jpg

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.