Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


2009.12.28

Grépfruitos rákpástétom

Hozzávalók:
50 dkg garnéla rák (tisztítva)
3 dl fehér bor
2 dl víz
1/2 db póréhagyma
1 db babérlevél
1 db grépfruit (rózsaszín)
10 dkg vaj
2 ek mascarpone (sajtkrém)
1 db hegyes erős paprika
snidling
só, fehér bors

a póréhagymát felkarikázzuk, az erős paprikát nagyon apróra vágjuk, a snidlinget is felapítjuk. a grépfruitot félbevágjuk, és az egyik felét kifacsarjuk, a másikból pedig kivágjuk a gyümölcshúst. ezt a legegyszerűbben úgy tehetjük meg, hogy először levágjuk a héját (a fehér hártyával együtt), majd éles késsel kivágjuk a gerezdekből, a hártyák közül a húst.
a bort a vízzel egy lábosba öntjük, beletesszük a póréhagyma karikákat és a babérlevelet, majd felforraljuk. hozzáadjuk a rákokat, és lassú tűzön 3-4 percig főzzük. (ha fagyasztott rákot használunk, mindenképpen olvasszuk ki előtte.) a kész rákokat leszűrjük, és hagyjuk hűlni.
a rákokat a vajjal, a grépfruit levével simára turmixoljuk, majd hozzáadunk annyi sajtkrémet, hogy krémes állagú legyen a keverék. sózzuk, borsozzuk, beletesszük az erős paprikát, a snidlinget és az apróra vágott grépfruit húst is.
pirítóssal tálaljuk.

jó étvágyat!

Kép

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.