Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


2008.07.03

Hagymafalatkák

Hozzávalók
22,5 dkg liszt 
2 gerezd fokhagyma 
só 
őrölt kömény 
250ml tej 
1 tojás 
5 dkg vaj 
2 hagyma 
2 zöld chili 
olaj a sütéshez

tisztítsuk meg a hagymát és vágjuk félkarikára. olvasszuk meg a vajat egy serpenyőben és pároljuk benne puhára a hagymát. 
tegyük a lisztet egy tálba és adjuk hozzá az összezúzott fokhagymát, sót és köményt ízlés szerint. adjuk hozzá a felvert tojást is, majd a tejjel együtt keverjük sima tésztává. ha a hagyma kihűlt keverjük a tésztához és tegyük hozzá a finomra aprított chilit is. (aki nem szereti az erőset, ez utóbbit nyugodtan elhagyhatja.) 
forrósítsuk fel az olajat egy nagy edényben, és két evőkanál segítségével szaggassuk bele a masszát. gyorsan megsül, így vigyázzunk vele, nehogy megégessük a falatkákat. 
papírtörlőn csöpögtessük le és még melegen tálaljuk. nagyon jól illik hozzá a mentás joghurt.

jó étvágyat!

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.