Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


2009.01.14

Hummusz

Hozzávalók
25 dkg csicseriborsó 
1-2 gerezd fokhagyma 
2 ek tahina (szezámmagkrém) 
fél citrom leve 
víz 
só bors 
erőspaprika(krém) 
olívaolaj

a csicseriborsót legalább egy éjszakára beáztatjuk. másnap lecsöpögtetjük és egy lábasban feltesszük főni. legjobb kuktában, mert pillanatok (na jó percek) alatt kész, de ha az nincs, akkor kb. 40-50 perc főzési idővel kell számolnunk. (de ha végképp nincs időnk, szerezzünk be konzerv változatot!) ha megpuhult, leszűrjük, de a főzővizet egy edényben fogjuk fel, mert még használni fogjuk. 
a csicseriborsót turmixgépbe tesszük az áttört fokhagymával, a tahinával, a citromlével, a fűszerekkel és annyi főzővízzel, hogy elég krémes keveréket kapjunk. tálaláskor olívaolajjal locsoljuk meg. kínáljunk mellé pita kenyeret. de kínálhatjuk sültek mellé köretként is.
természetesen ahány ház, annyi hummusz, szóval minden ízesítőt egyéni ízlés szerint adagoljunk. 
azt hiszem az alapváltozatba nem is tesznek erős paprikát, csak én annyira szeretem, hogy nem hagynám ki belőle. 
vagy például, ha szezámmagkrémhez nem tudunk hozzájutni (egyébként ázsiai élelmiszerboltokban biztosan beszerezhető), semmi baj, azért ne mondjunk le róla, tegyünk a krémbe több olívaolajat. 
vagy használhatunk citrom helyett lime-ot is, én például ezzel jobban kedvelem. 
egyszóval kísérletezzünk. aztán ne felejtsük el a legjobb variációt! :))

jó étvágyat!

Kép

 

 

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.