Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


2008.07.21

Kecskesajtos gombócok

Hozzávalók:
13 dkg kecskesajt
2 tojásfehérje
5 dkg zsemlemorzsa
snidling, kakukkfű és petrezselyem
pirospaprika
só, bors

a kecskesajtot durva reszelőn lereszeljük, a tojásfehérjét habbá verjük.
egy tálban összekeverjük a reszelt sajtot, a zsemlemorzsát, a snidlinget, a petrezselymet, a pirospaprikát, a kakukkfüvet, és ízesítjük sóval, borssal. amikor a massza összeállt, a tojásfehérje habbal óvatosan fellazítjuk. majd dió nagyságú gombócokat (kb. 30 db) formázunk belőle, és kis adagokban, forró olajban minden oldalukat aranysárgára sütjük. papírtörlőre szedjük, és hagyjuk kicsit lecsöpögni.
készíthetünk hozzá (pl. paradicsomos) mártogatóst, vagy kínálhatjuk salátával egy könnyű vacsoraként.

jó étvágyat!

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.