Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


2009.02.04

Konyakos májkrém

Hozzávalók:
50 dkg pulyka vagy csirke máj
2 közepes fej hagyma
5 dkg bacon/szalonna
1-2 ek konyak
só, bors
majoranna
vaj vagy tejszín

a májat megtisztítjuk és ha szükséges nagyobb darabokra vágjuk. a bacont/szalonnát és a hagymát felkockázzuk, de nem fontos nagyon apróra, mert a végén úgyis pépesítve lesz. egy serpenyőben elkezdjük pirítani a bacont. (adhatunk hozzá egy gondolatnyi olajat, mert akkor hamarabb elkezd pirulni.) ha már a zsír kisült belőle és kezd szép színt kapni, hozzáadjuk a hagymát, majd egy kis időt hagyva a hagyma pirulásának is, a májat. sózzuk, borsozzuk, csipetnyi majorannával fűszerezzük, és készre átsütjük. de még mielőtt teljesen kész, meglocsoljuk a konyakkal, és még egy-két percig pirítjuk, hogy az alkohol elpárologjon belőle.
végül az egészet robotgéppel pépesítjük. 
ha nem lenne elég krémes, adhatunk hozzá egy kevés vajat. abban az esetben, ha mártogatósként szeretnénk felszolgálni, használjunk tejszínt, így egy lágyabb krémet kapunk.
piritóssal, sós keksszel és friss zöldségekkel kínáljuk.

jó étvágyat!

Kép

 

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.