Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


2008.10.28

Kukorica lepénykék

Hozzávalók:
40 dkg konzerv kukorica
1 chili paprika
2 szál újhagyma karikára vágva

10 dkg liszt

0,5 dl tej

1 kk sütőpor

2 tojás
só, bors

olaj

 

 

 

 

 

ha vállalkozunk a csípős variációra, vágjuk félbe a chilit és kapargassuk ki a magokat, majd vágjuk egészen apróra. ezt akár ki is hagyhatjuk, vagy a színesítés végett használhatunk piros húsú (édes) paprikát. 
ezután nincs más dolgunk, minthogy a hozzávalókat összevegyítsük. kevés olajat forrosítunk egy serpenyőben és egy evőkanál segítségével kis halmokban beletesszük a masszát. a lepénykéket mindkét oldalukon megsütjük és egy konyhai papírtörlőre szedjük.
tálaláskor jól jön hozzá egy kis mártogatós vagy csak sima tejföl és valamilyen zöldsaláta.

 

jó étvágyat!

 

 

kukorica_lepeny2.jpg

 

 

 

 

 

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

gabokonyha@gmail.com

Gabó, 2010.09.26 22:10

akkor lehet sütni az újabb adagot! :)

Pécs

Réka, 2010.09.16 09:05

Ez annyira isteni, hogy csak hallomásból tudom ;), mivel annyira gyorsan elfogyott, hogy meg sem tudtam kóstolni.