Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


2009.06.26

Kuszkusszal töltött gombafejek

Hozzávalók:
1 kg csiperke gomba
10 dkg kuszkusz
5 dkg fetasajt
1 piros kaliforniai paprika
1 nagy csokor petrezselyem
húsleves
1-2 gerezd fokhagyma
olaj
bors

a gombákat megtisztítjuk (csak akkor mossuk, ha nagyon földes lenne!), és a szárukat leszedjük. ezeket később más ételben felhasználhatjuk, most csak a gombafejekre van szükségünk.
egy serpenyőben olajat hevítünk és apróra vágott fokhagymával együtt átpirítjuk benne a gombafejeket.
elkészítjük a tölteléket is: a kuszkuszt másfélszeres mennyiségű forró húslevessel leöntjük és folpackkal letakarva 10 percig - amíg magába nem szívja az összes folyadékot - pihentetjük. a fetát, a paprikát apró kockákra vágjuk. készíthetjük sült paprikával is, amivel szerintem finomabb: ehhez a paprikát sütőben vagy gázláng felett körös-körül megsütjük, majd pár perc lezárt zacskóban pihentetés után a héját könnyedén lehúzzuk, és a húsát felaprítjuk. a petrezselymet is apróra vágjuk.
a sajtot a zöldségekkel és a kuszkusszal összekeverjük és ízlés szerint megborsozzuk. a kész keveréket a gombafejekbe töltjük. 
hidegen vagy pár percre a grill sütőbe téve melegen is kínálhatjuk.

jó étvágyat!

Kép

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.