Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


2008.04.21

Lazac halmok

Hozzávalók:
2 közepes krumpli
1-2 szál újhagyma
4 csemege uborka
szeletelt füstölt lazac
majonéz
tejföl
só, bors
petrezselyem v. kapor

a krumplit meghámozzuk, apró kockákra vágjuk, majd enyhén sós vízben megfőzzük. közben az újhagymát is apróra vágjuk a csemege uborkákkal együtt. a kihűlt krumplit összekeverjük a hagymával, az ubival és annyi majonéz és tejföl ízlés szerinti keverékével, hogy finom krémes, de nem túl folyós masszát kapjunk. ezután ízesítjük borssal, pár csepp citromlével, aprított kaporral vagy petrezselyemmel (ki mit szeret). végül kiskanállal falatnyi halmokat rakunk a keverékből a tányérra és minden halmot körbetekerünk, beborítunk a vékonyra szeletelt füstölt lazaccal. a felhasznált zöldfűszerrel díszítjük.

jó étvágyat!

 

 

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.