Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


2011.07.03

Mediterrán kenyér

Hozzávalók:
20 dkg liszt
1 kk sütőpor
3 tojás
1 dl olivaolaj
1 dl tej
10 dkg aszalt paradicsom
5-7 dkg magozott olajbogyó
10 dkg cheddar sajt
friss kakukkfű

a paradicsomot és az olajbogyót kis darabokra vágjuk, a sajtot lereszeljük. a sütőt 180 fokra melegítjük elő.
a lisztet egy nagy tálban összekeverjük a sütőporral, a száráról leszedett kakukkfű levélkékkel és ízlés szerinti mennyiségű sóval. (a sózásnál vegyük figyelembe, hogy mennyire sós az olajbogyónk, illetve az aszalt paradicsomunk!) alakítsunk ki egy mélyedést a közepén, és öntsük bele a kissé felvert tojásokat, a tejet és az olajat. keverjük simára, majd adjuk hozzá a darabolt olajbogyót, a paradicsomot és a sajt 3/4-ét.
olajozzunk ki egy hosszúkás sütőformát és öntsük bele a tésztát. szórjuk a tetejére a maradék sajtot, majd süssük kb. 35-40 percig, amíg mindenhol átsül, a teteje pedig aranybarna lesz. hagyjuk a formában hűlni pár percig, majd egy rácsra téve hűtsük ki teljesen.

jó étvágyat!

mediterran_kenyer.jpg

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.