Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


2011.08.28

Olajbogyós csiga

Hozzávalók:
40 dkg liszt
2,5 dkg élesztő
1/2 kk cukor
1,25 dl tej
1 ek só
6 ek olivaolaj
1 dl víz
töltelék:
15 dkg magozott zöld olajbogyó
2 gerezd fokhagyma
3 ek olivaolaj
1 kk mustár
só, bors

a tejet meglangyosítjuk, hozzáadjuk a cukrot és belemorzsoljuk az élesztőt. kb. 10 perc alatt felfuttatjuk.
a lisztet egy nagy tálba szitáljuk, a közepén mélyedést alakítunk ki, amibe beleöntjük a felfuttatott élesztőt, a sót, az olajat és a vizet. összegyúrjuk, és néhány percig dagasztjuk. kis cipót formázunk belőle, meghintjük a tetejét liszttel és letakarva legalább 30 percig kelesztjük.
közben elkészítjük a tölteléket. az olajbogyókat és a fokhagymát kisebb darabokra vágjuk, majd a többi hozzávalóval együtt turmixgépben krémesre dolgozzuk.
a sütőt 190 fokra előmelegítjük. a tésztát még egyszer átgyúrjuk és téglalap alakúra nyújtjuk. rákenjük az olajbogyós krémet, majd a hosszabbik oldalnál fogva felgöngyöljük. 1-1,5 cm-es darabokra szeleteljük, és tepsibe rakosgatjuk. a tetejüket megkenjük egy felvert tojással. kb. 20 perc alatt készre sütjük.

jó étvágyat!

olajbogyos_csiga1.jpg

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.