Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


2015.02.09

Pizza

Hozzávalók
(4 db kb. 25 cm átmérőjű pizzához)
:
40 dkg kenyérliszt (BL80)
10 dkg búzadara (elhagyható és kenyérliszttel helyettesíthető)
2,5 dkg friss élesztő
1 csapott ek só
1 kk kristálycukor
1 ek olaj
kb. 2,5-3 dl langyos víz

egy nagy tálban keverjük össze a lisztet a búzadarával és a sóval. alakítsunk ki a közepén egy mélyedést. ebbe a mélyedésbe morzsoljuk bele az élesztőt, adjuk hozzá a cukrot és öntsük rá a vizet és az olajat. fokozatosan, körkörös mozdulatokkal keverjük el a lisztet a vízzel. ha összeállt, vegyük ki a tálból és gyúrjuk addig, amíg sima, ruganyos tésztát kapunk. tegyük vissza a tálba, lisztezzük be vékonyan a tetejét és szobahőmérsékleten hagyjuk kelni, amíg a kb. duplájára nő. ezután gyúrjuk át és osszuk 4 cipóra.
melegítsük elő a sütőnket 250 fokra.
a cipókat egyesével kinyújtjuk és tetszőleges feltétet teszünk rá. a forró sütőben 8-10 perc alatt ropogósra sütjük.

TIPP:
- a gyúráshoz használhatunk robotgépet is, így még könnyebb a munka
- legjobb, ha egy - már a sütőben előmelegített - cserép/gránit lapon sütjük a pizza tésztát, mert így jó ropogós lesz az alja is. de ennek hiányában, használhatunk olyan tepit, aminek lyukacsos az alja. ez is a ropogósságot segíti

jó étvágyat!

pizza2.jpg
 

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.