Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


2012.02.03

Rozmaringos-parmezános kréker

Hozzávalók:
20 dkg liszt
12 dkg hideg vaj
10 dkg reszelt parmezán
1/2 ek só
2 db friss rozmaring
bors
4 ek víz

a lisztet a vajjal és a parmezánnal (késes)robotgépben összekeverjük. (vagy kézzel, gyors mozdulatokkal összemorzsoljuk.) a rozmaring leveleket apróra vágjuk és a többi fűszerrel együtt a keverékhez adjuk, majd a víz hozzáadásával az egészet egybe gyúrjuk. 
ne ijedjünk meg tőle, hogy morzsalékos lesz a tészta, a lényeg, hogy összeálljon. formázzuk kis négyzetalakra és folpackba csomagolva legalább 1 órán át hűtőben pihentessük.
a sütőt 180 fokra melegítsük elő. 2 tepsit béleljünk ki sütőpapírral.
a tésztát egészen vékonyra (kb. 3mm) nyújtjuk, majd tetszőleges formákra vágjuk. (én derelyevágót használtam, hogy cakkos legyen a széle és villával megszurkáltam.) minden darabot a tepsire rakosgatunk és kb. 12 perc alatt aranybarnára sütjük. hagyjuk kihűlni, csak azután vegyük le őket a tepsiről.

jó étvágyat!

parmezanos_kreker5.jpg