Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


2009.01.14

Sajtfelfújt

Hozzávalók
15 dkg reszelt sajt 
4 tojássárgája 
5 tojásfehérje 
4 ek liszt 
2,5 dl tej 
2 ek zsemlemorzsa 
8 dkg vaj 
só 
cayenne bors

a sütőt 190 fokra előmelegítjük. a formá(ka)t vajjal kikenjük és zsemlemorzsával meghintjük. 
a vajat egy lábosban megolvasztjuk, beleszórjuk a lisztet és kevergetve megpirítjuk (világosra), majd állandó kevergetés közben felöntjük a tejjel és sóval, csipetnyi cayene borssal fűszerezzük. amikor a mártás besűrűsödik, levesszük a tűzről és elkeverünk benne 10 dkg reszelt sajtot. hagyjuk hűlni, amíg langyos nem lesz, majd jöhetnek a tojássárgák: keverjük bele egyenként mind a négyet. a tojásfehérjéket csipetnyi sóval kemény habbá verjük, és óvatosan beleforgatjuk a sajtkrémbe. 
a masszát a felfújt formá(k)ba öntjük, majd az előmelegített sütőben sütjük kb. 20-25 percig, vagy addig amíg nem emelkedik meg. még melegen megszórjuk a maradék reszelt sajttal és azonnal tálaljuk.

jó étvágyat!

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.