Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


2010.03.07

Sajtos kifli

Hozzávalók:
60 dkg liszt
5 dkg élesztő
1,5 dl tej
1 kk cukor
1 pohár tejföl
10 dkg vaj
2 tk só
10-12 dkg sajt
1 db tojás
szezámmag/köménymag/lenmag

kb. a tej felét (mikróban) meglangyosítjuk, feloldjuk benne a cukrot, és belemorzsoljuk az élesztőt. meleg helyen felfuttatjuk. (5-8 perc)
a lisztet egy nagy tálba szitáljuk, a vajat kis kockákra vágjuk, a sajtot pedig nagyjából 0,5x2cm-es hasábokra vadaljuk.
ha az élesztő szépen felfutott, a liszt közepén kialakított mélyedésbe öntjük. lazán elkeverjük, majd hozzáadjuk a vajat, a tejfölt, a maradék tejet és a sót. az egészet sima tésztává dolgozzuk össze és megdagasztjuk. a tésztagombócunk tetejét vékonyan meghintjük liszttel és egy konyharuhával letakarva, meleg helyen 1 órát kelesztjük.
a megkelt tésztát kinyújtjuk és (egyenlőszárú) háromszögekre vágjuk. minden háromszög alsó részére helyezünk egy-egy sajtdarabot, majd a csúcs felé haladva feltekerjük őket. 
a tepsit sütőpapírral béleljük és felsorakoztatjuk rajta a kifliket. a tojást felverjük, és megkenünk vele minden darabot. tetejüket megszórjuk valamilyen maggal vagy reszelt sajttal.
a sütőt előmelegítjük 180 fokra, majd kb. 10-12 perc alatt aranybarnára sütjük a kifliket.
a tölteléket természetesen kedvünkre variálhatjuk, én szoktam sonkával, baconnel is megtölteni.

jó étvágyat!

Kép

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.