Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


2013.04.13

Snidlinges-sajtos pogácsa

Hozzávalók:
22,5 dkg liszt
2 tk (kb. 6 g) sütőpor
csipetnyi cayenne bors (elhagyható)
1,5 tk só
10 dkg tejföl
1 tk mustár
2-3 dkg aprított snidling
6 dkg (cheddar) sajt + kb. 5 dkg a tetejére
kb. 1 dl tej

a snidlinget felaprítjuk, a sajtot kis lyukú reszelőn lereszeljük.
a sütőt 200 fokra melegítjük elő.
a lisztet összekeverjük a sütőporral és a fűszerekkel. egy másik tálban elkeverjük a tejfölt és a mustárt, hozzáadjuk a snidlinget és 6 dkg reszelt sajtot. az egészet a liszthez adjuk és annyi tejjel gyúrjuk össze, hogy egy elég lágy tésztát kapjunk.
lisztezett munkalapra borítjuk, 1-1,5 cm vastagra nyújtjuk (vagy egyszerűen kézzel ellapogatjuk) és egy kiszúróval pogácsákat szaggatunk ki belőle. a maradékot összegyúrjuk és azt is kiszaggatjuk, míg végül el nem fogy a tésztánk.
sütőpapírral bélelt sütőlapra rakjuk mindegyiket és a tetejüket megszórjuk a maradék reszelt sajttal.
kb. 15-20 perc alatt készre sütjük.

TIPP:
- ha nincs otthon pogácsaszaggatónk, használjunk egy poharat a tészta kiszaggatásához. mártsuk a szaggatót egy kis lisztbe, hogy könnyebb dolgunk legyen vele.
- ez a mennyiség kb. 16 db 6 cm átmérőjű pogácsára elég - nagyjából 1 tepsi.

jó étvágyat!

snidlinges-pogacsa2.jpg

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.