Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


2009.05.25

Spárgás rétes

Hozzávalók:
40 dkg zöld spárga

1/2 citrom
1 cs leveles tészta
10-15 dkg sonka
10 dkg sajt
1 tojás


a spárgát megmossuk, a fás végeit levágjuk, és enyhén sós vízben félpuhára főzzük. ha a fél citrom levét is belefacsarjuk a vízbe, megőrzi a szép zöld színét a zöldség.
a sütőt előmelegítjük 200 fokra.
a leveles tésztát téglalap alakúra nyújtjuk (vagy ha már eleve nyújtottat veszünk, csak egyszerűen kihajtogatjuk) és a közepén egy csíkban, a hosszabbik oldallal párhuzamosan elrendezzük a sonka szeleteket, rajta a sajtszeleteket, és ráhalmozzuk a megfőtt, kicsit kihűlt spárgákat. kétoldalról ráhajtjuk a tésztát, hogy rétes formát kapjunk, és a végeit behajtjuk.
a tepsit sütőpapírral béleljük, beletesszük a rétest, amit a felvert tojással lekenünk.
kb. 15-20 perc alatt készre sütjük.
szerintem hidegen és melegen egyaránt nagyon finom.

jó étvágyat!

Kép

 

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.