Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


2008.06.26

Sült padlizsán paradicsom szósszal

Hozzávalók:

75 dkg érett paradicsom 
½ kk cukor

1 ek balzsamecet

1 kg padlizsán

2-3 ek olívaolaj 
friss bazsalikomlevél

 

a paradicsomokat meghámozzuk, kimagozzuk és kis kockákra vágjuk. egy tálban összekeverjük a cukorral, a balzsamecettel és kevés sóval, majd szűrőbe tesszük, és kb. 1 órán át állni hagyjuk, hogy kicsepegjen a paradicsom leve.
ezt a folyamatot, illetve a friss paradicsomot nyugodtan helyettesíthetjük jó minőségű konzerv kockázott paradicsommal is, hiszen nem mindig jutunk hozzá érett, napsütötte alapanyaghoz.
a sütőt előmelegítjük 220 fokra. a padlizsánt hosszában felszeleteljük kb. fél centi vastag szeletekre, majd mindkét oldalukon jól meglocsoljuk és bedörzsöljük őket olivaolajjal. sütőben addig sütjük a szeleteket, amíg aranybarnára nem pirulnak. (forgassuk meg közben, hogy mindkét oldaluk szép legyen.) akinek van ideje és kedve, akár serpenyőben is megpiríthatja a padlizsánt. ez nyilván az adott mennyiségtől is függ. nyáron, faszénen grillezve még istenibb eredményt érhetünk el. 
a megsült padlizsánszeleteket megsózzuk, és egy tálon elrendezzük. a paradicsomszósszal nyakon öntjük és megszórjuk az apróra vágott friss bazsalikommal.

 

melegen és hidegen is kitűnő étel. 

 

jó étvágyat!

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.