Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


2014.08.05

Töltött padlizsán

Hozzávalók:
4 közepes nagyságú padlizsán
15 dkg húsos szalonna
4-5 db paradicsom
3 gerezd fokhagyma
10-12 dkg fetasajt
friss bazsalikom, kakukkfű
olivaolaj
só, bors

a padlizsánok 2 végét levágjuk, hosszában félbe vágjuk és kanállal kikaparjuk a belsejét úgy, hogy legalább fél cm vastag 'hús' maradjon benne. a kikapart belsejét kis kockákra vágjuk.
a húsos szalonnát és a paradicsomot is felkockázzuk. a fokhagymát megtisztítjuk és vékonyan felszeleteljük.
a sütőt 190 fokra melegítjük elő.
egy serpenyőben 1 kk olivaolajon kicsit megpirítjuk a szalonna kockákat és 1 percre mellé dobjuk a fokhagyma szeleteket is. egy szűrőkanál segítségével kiszedjük egy edénybe és összeforgatjuk a feldarabolt zöldségekkel, illetve a zöldfűszerekkel, majd ízlés szerint sózzuk, borsozzuk. ezzel a keverékkel megtöltjük a padlizsánokat. mindegyikre morzsolunk tetszés szerinti mennyiségű feta sajtot. 
tepsibe tesszük mindet, meglocsoljuk kevés olivaolajjal és a sütőben kb. 25 perc alatt készre sütjük.

TIPP:
- ha fiatal padlizsánt használunk, akkor kevesebb a magja, de ha már érettebb példányokkal dolgozunk és nem szeretjük a közepén lévő magos részeket, akkor azokat szedjük ki és csak a többi 'húst' vágjuk fel a töltelékhez.
- a sózással óvatosan bánjunk, mert a feta alapvetően sós.

jó étvágyat!

toltott_padlizsan2.jpg

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.