Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


2008.09.02

Almás csirkemáj

 

Hozzávalók:
70 dkg csirkemáj
3 db kisebb alma
2 db vöröshagyma
vaj, olívaolaj
liszt
citromlé
almabor
majoranna
fehér bors

a hagymát megtisztítjuk, félkarikára szeleteljük. az almát meghámozzuk, vékonyabb gerezdekre vágjuk és meglocsoljuk citromlével, hogy felhasználásig ne barnuljon meg. a májat megtisztítjuk, és nagyobb, kb. egyforma darabokra vágjuk. 
egy serpenyőben vajat és olajat hevítünk, beletesszük a kevés lisztbe forgatott csirkemájat és megpirítjuk. ha kész, egy tányérra szedjük. a maradék zsiradékhoz, ha kevés lenne, teszünk még vajat, és megpirítjuk benne a felszeletelt hagymát, majd hozzáadjuk az alma gerezdeket is. rövid ideig pároljuk, majd visszatesszük a serpenyőbe a májat is. fűszerezzük sóval, borssal, majorannával és felöntjük kb. 1 dl borral. (ha nincs almaborunk, helyettesíthetjük jó minőségű száraz fehérborral is.) készre, azaz zsírjára sütjük.
köretnek krumplipürét ajánlok hozzá.

jó étvágyat!

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.