Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


2008.12.09

Aszalt szilvás sertésszűz

Hozzávalók:
2 db sertésszűz
20 dkg aszalt szilva
rum
bacon 
só, bors
friss rozmaring
olaj

az aszalt szilvát meglocsoljuk néhány evőkanál rummal és hagyjuk legalább 10-15 percig állni.
közben a húst megtisztítjuk, azaz megszabadítjuk a felesleges hártyáktól. majd éles késsel - óvatosan - a közepét felszúrjuk, megfelelő helyet vágva ezzel a hús belsejében a tölteléknek. ezután beletöltjük az aszalt szilvákat. (a két végén összetűzhetjük a húst fogpiszkálóval, bár én ezt ki szoktam hagyni, mert úgysem folyik ki belőle a töltelék.) 
a húst sózzuk, borsozzuk, és ízlés szerint feldobhatjuk egy kis apróra vágott friss rozmaringgal is, majd körös-körül betekerjük baconbe.
a sütőt előmelegítjük 180 fokra. a baconbe tekert húsokat forró serpenyőben, kevés olajon, minden oldalon megpirítjuk, majd egy tepsibe helyezzük és a sütőben fólia alatt kb. 30-40 perc alatt megsütjük. időközben nézzünk rá, és ha a hús már puha, vegyük le róla a fóliát, hogy piruljon.
ferdén felszeletelve tálaljuk.

ha nem fogy el az összes egyszerre, még hidegen is remek csemege.

jó étvágyat!

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.