Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


2010.03.30

Bárány nyárs

Hozzávalók:
1 kg báránylapocka (kicsontozva)
3 fej vöröshagyma
2 db kaliforniai paprika (piros)
kb. 75 ml olivaolaj
1 db citrom leve
3 gerezd fokhagyma
2-3 friss rozmaringág
1/2 tk pirospaprika
só, bors

a húst megtisztítjuk az esetleges faggyútól és kb. 4x4cm-es darabokra vágjuk.
elkészítjük a páclevet: az olajat összekeverjük a citromlével, a fűszerekkel és az összezúzott fokhagymával. a rozmaring ágakról leszedegetjük a levélkéket és azt is hozzáadjuk a páchoz. végül a húsdarabokat is beletesszük, jól átkeverjük, hogy mindenhol rendesen érje őket a páclé, majd lefedve legalább 5 órán keresztül hagyjuk állni a hűtőben.
ha már jól bepácolódott a bárányunk, kivesszük a léből. a páclevet egy időre félretesszük.
a hagymát és a paprikát is megtisztítjuk, majd nagyobb darabokra vágjuk.
a húsdarabokat a zöldségekkel felváltva fémnyársakra húzzuk (ha fanyársaink vannak, felhasználás előtt pár percre áztassuk vízbe őket!).
az elkészült nyársakat a legmagasabb fokra előmelegített grillsütőben kb. 15-20 percig sütjük. félidőben forgassuk meg és kenjük át őket a páclével.
friss salátával vagy kakukkfüves (új)krumplival ajánlom.

jó étvágyat!

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.