Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


2017.04.10

Báránycsülök rozmaringgal és szilvalekvárral

Hozzávalók:
4 báránycsülök
3 fej vöröshagyma
4 gerezd fokhagyma
2 szál szár zeller
2 nagyobb sárgarépa
1 db zöldpaprika
15 dkg (koktél)paradicsom
1 kis üveg (350g) passzírozott paradicsom
Worcester szósz
friss rozmaring

bors
4-5 ek szilvalekvár

A zöldségeket felaprítjuk.
Egy nagyobb lábasban olajat hevítünk és pár perc alatt megpirítjuk benne a báránycsülkök minden oldalát. Kivesszük és lefedve félretesszük.
Ugyanabban a lábasban - ha szükséges, az olajat pótolva - megpirítjuk a hagymát, a fokhagymát, a zellert és a sárgarépát. Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk. Hozzáadjuk a paprikát, a paradicsom kockákat, majd pár perc párolás után a passzírozott paradicsomot és a szilvalekvárt is. Ízesítjük a Worcester szósszal és beledobunk 2-3 ág friss rozmaringot. Visszatesszük a zöldséges szószba a báránycsülköket és lefedve, nagyon alacsony lángon kb. 1-2 órán át puhára főzzük.
Tálaláskor kiszedjük a húsokat, a sűrű szószt leturmixoljuk, hogy selymesen egynemű legyen, majd visszatesszük bele a húsokat. De akár külön, mellé is kínálhatjuk.

TIPP:
- Sütőben is elkészíthetjük az ételt. Ekkor figyeljünk rá, hogy tűzálló (sütésálló) edényben tegyük a sütőbe és kb. 140 fokra melegítsük elő hozzá a sütőt.  
- A sütési idő nagyban függ a bárányok korától és csülkök méretétől. A lényeg, hogy hosszan, alacsony hőfokon készüljön, amíg szinte le nem omlik a csontról a hús.

 

barany-csulok3.jpg

barany-csulok2.jpg

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.