Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


2009.07.05

Chilis húspogácsa

Hozzávalók
50 dkg darált hús (csirke, pulyka vagy sertés) 
1 nagy fej hagyma 
3 gerezd fokhagyma 
2 friss chili paprika 
   vagy 2 ek chili pehely (szárított, összetört chili)
só piros paprika 
2 tk őrölt fűszerkömény 
2 tojás 
kukoricadara 
olaj

a hagymát és a fokhagymát megtisztítjuk és apróra vágjuk. ha friss chilivel dolgozunk, megmossuk és felaprítjuk. ha az erét és a magokat kiszedjük belőle, nem lesz olyan csípős. 
a zöldségeket és a fűszereket a darált húshoz adjuk, és beleütjük a tojásokat is. jól összedolgozzuk és legalább egy fél órát pihenni hagyjuk, hogy jobban összeérjenek az ízek. (de persze lehet rögtön is sütni!) 
a masszából vizes kézzel gombócokat formázunk, majd kilapogatjuk őket. ha jó ropogósra szeretnénk, sütés előtt beleforgathatjuk kukoricadarába. 
egy forró serpenyőben, kevés olajon, vagy kinn a szabadban, grillen aranybarnára sütjük őket. 
salátával vagy kakukkfüves újkrumplival tálaljuk.

jó étvágyat!

 

Kép

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.