Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


2008.09.02

Csípős csirkeszárny

Hozzávalók
80dkg csirkeszárny 
1 ek szójaszósz 
erőspaprika krém 
1 dl olaj 
1 tk reszelt gyömbér 
2 ek ketchup 

a csirkeszárnyakat megmossuk, megtisztítjuk, a szárnyvégeket levagdossuk. egy tálban összekeverjük a szójaszószt, a - vérmérséklet szerinti mennyiségű - erőspaprika krémet, a gyömbért, az olajat és a ketchupot. a szárnyakat jól beleforgatjuk ebbe a pácba, majd letakarva a hűtőben legalább egy-két órán át, de legjobb, ha egy egész éjszakán át pihentetjük. 
ha az ízek jól összeértek, előkészülhetünk a sütéshez. a sütőt 200 fokra előmelegítjük. a bepácolt szárnyakat megsózzuk, majd egy tepsibe fektetjük. a visszamaradt páclevet is ráöntjük. előbb letakarva sütjük, majd ha már puha a hús, fólia nélkül szép ropogósra pirítjuk. 
legjobb salátával vagy steak burgonyával tálalni.

jó étvágyat!

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

korosygabo@yahoo.com

Gabó, 2008.10.14 17:02

hol??? minden szépen, helyesen van írva. mostmár. :)

1113 Budapest, Dávid Ferenc u. 6.

Pados Máté, 2008.10.14 15:37

Hibát találtam a receptben: "stójaszószt"?

...de azt hiszem így is ki fogom próbálni egyszer :)