Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


2019.01.14

Édes savanyú húsgombócok

Hozzávalók:
50 dkg darált sertéshús
2 gerezd fokhagyma
1 db tojás
cayene bors vagy chili por (elhagyható)
só, bors

1 fej vöröshagyma
2-3 szál újhagyma
1 kk reszelt gyömbér
1 db zeller szár (angol zeller)
1 db sárgarépa
1 db (piros) kaliforniai vagy kápia paprika
2-3 ek rizs ecet vagy fehérborecet
1 dl szójaszósz
1-1,5 dl paradicsomlé
1/2 doboz konzerv ananász és kb. 0,5 dl a levéből
olaj

A darált húshoz adjuk a tojást, a lereszelt fokhagymát és a fűszerekkel ízlés szerint ízesítjük. Kis gombócokat formázunk belőle és pár percig állni hagyjuk.
A paprikát, a hagymát és a zeller szárat kis darabokra vágjuk, az újhagymát felkarikázzuk, a sárgarépát lereszeljük.
Egy serpenyőben kevés olajat hevítünk és megpirítjuk benne a húsgombócok minden oldalát. Kiszedjük a gombócokat és lefedve melegen tartjuk.
Ugyanebben a serpenyőben megpirítjuk a hagymát, az újhagymát és a gyömbért. Hozzáadjuk a többi zöldséget és pár percig együtt pirítjuk. Felöntjük az ecettel, a szójaszósszal és a paradicsomlével, majd belekeverjük az ananászt egy kevés lével együtt. Visszatesszük a szószba a húsgombócokat és így kb. 8-10 perc alatt készre főzzük.
Tálaláskor adjuk mellé főtt rizst vagy rizstésztát.

TIPP:
- Készíthetjük más hússal is a gombócokat.
- Ízlés szerint sózzuk a szószt, de vegyük figyelembe, hogy milyen sós a szójaszósz, amit használunk.

edes_savanyu2.jpg

edes_savanyu3.jpg

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.
 

 

 
>