Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


2009.12.15

Fogasfilé mandulabundában

Hozzávalók:
8 szelet fogasfilé
2 db tojás
kb. 6 ek liszt
tej
10 dkg szeletelt mandula
só, fehér bors
olaj
citrom

a fogasfiléket szárazra törölgetjük, majd sózzuk, borsozzuk.
a tojásból, a lisztből és a tejből palacsinta tészta sűrűségű masszát készítünk. a szeletelt mandulát egy lapos tányérba szórjuk.
egy serpenyőben olajat hevítünk. 
a halat először a tésztába mártjuk, majd a mandulába forgatjuk és az olajon mindkét oldalukon aranybarnára pirítjuk.
a megsült halfiléket egy papírtörlőre szedjük, hogy a felesleges zsiradékot felitassuk róluk.

köretként zöldségpürét (zöldborsó-, sárgarépa-, krumpli-) ajánlok hozzá.

jó étvágyat!

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.