Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


2017.06.10

Fokhagymás-zöldfűszeres csirkecomb

Hozzávalók (4 főre):
8 db csirke felső comb (vagy 4 db egész comb)
1 db piros kaliforniai paprika
3 szál angol zeller
2-3 fej friss fokhagyma (vagy 1 fej fokhagyma)
3 kis fej vöröshagyma
nagy csokor friss bazsalikom, kakukkfű, rozmaring, majoranna
só, bors
olivaolaj

a csirkecombokat sózzuk, borsozzuk.
a paprikát és a zellert kis darabokra, a fokhagymát és a hagymát negyedekbe vágjuk. (ha nem friss fokhagymát használunk, akkor csak gerezdekre szedjük és megtisztítjuk.) a zöldfűszereket is felaprítjuk.
a sütőt 180 fokra melegítjük elő.
egy serpenyőben kevég olajat hevítünk és előpirítjuk benne a csirkecombokat. a bőrös felükkel lefelé kezdjük és aztán pirítjuk szép aranybarnára mindkét oldalukat. letakarva, tegyük félre a megpirult combokat, amíg nem végzünk mindegyikkel.
egy nagyobb tepsit kiolajozunk és elrendezzük benne a hagymát és a fokhagymákat. ráfektetjük a combokat, rászórjuk a zöldségeket és a zöldfűszereket. tetejét még meglocsoljuk kevés olajjal, majd betesszük a sütőbe és kb. 30-40 perc alatt készre sütjük.

jó étvágyat!

fokhagymas_csirkecomb2.jpg

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.