Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


2008.07.03

Görög paradicsomos csirke

Hozzávalók
1 db csirke (kb. 1,5 kg) 
50 dkg paradicsom 
15 dkg zöld olajbogyó 
1 fej hagyma 
1 szál sárgarépa 
10 dkg zeller 
1,2 dl száraz fehérbor 
1 citrom leve 
1,2 dl víz 
olivaolaj 
só, bors

a megmosott, megszárított csirkét 6-8 darabba vágjuk. vagy használhatunk nekünk tetsző darabokat (pl. csak csirkecombot) is egész csirke helyett. tálba tesszük őket és meglocsoljuk 3 ek olivaolajjal, citromlével és megborsozzuk. majd jól összedolgozzuk, hogy minden darabot egyenletesen érjenek az ízek. lefedjük és legalább 4 órán át pihentetjük. 
a paradicsomot meghámozzuk és felnegyedeljük. a hagymát kockára vágjuk és olajon megpirítjuk, majd hozzáadjuk az apró kockára vágott sárgarépát és zellert is. beletesszük a csirkedarabokat és körös-körül megpirítjuk benne mindet. sózzuk, majd felöntjük a borral. ha a lé egyrésze már elfőtt, hozzáadjuk a paradicsomot, öntünk még hozzá vizet és fedő alatt puhára pároljuk a húst. végül az olajbogyót is belekeverjük és még 10 percig együtt főzzük. 
frissen sült, ropogós parasztkenyérrel isteni.

jó étvágyat!

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.